Новости

Отворен повик за членови на Управен одбор

Сојуз за младинска работа објавува повик за членови на Управен одбор. Во пресрет на Генералното Собрание, Сојузот за младинска работа на Македонија отвора повик за номинирање на членови на Управен одбор на СМР и ги повикува сите заинтересирани да се Read more…

Повик за нови организации членки

Сојуз за младинска работа објавува повик за нови организации членки во мрежата. Во пресрет на Генералното Собрание, Сојузот за младинска работа на Македонија отвора повик за приклучување на нови организации и ги повикува сите заинтересирани правни лица, здруженија, фондации или Read more…

Повик за обучувачи и тематски експерт

Сојуз за младинска работа објавува повик за двајца обучувачи за лобирање и застапување и тематски експерт за изработка на методологија и инструменти за оценување на младински центри во рамки на проектот „Младински центар во секоја општина“. Заинтересираните треба да испратат Read more…

ПОВИК за учесници во програма „Младинска работа за активни и вклучени млади“

Сојузот за младинска работа (СМР) нуди можност на 20 младински работници вклучени во младинските центри и други кои работат со млади преку примена на неформални и информални методи на учење да се здобијат со нови знаења и вештини за спроведување Read more…

Оглас за ангажирање на асистент за финансии и администрација

Врз основа на член 31 и 32 од Статутот, Сојузот за младинска работа (СМР) распишува Оглас за ангажирање на асистент за финансии и администрација, кој ќе биде ангажиран за потребите на проектот “Improvement of socio-economic inclusion of disadvantaged youth through Read more…

Летна младинска академија – Повик за учесници

Сојуз за младинска работа заедно со Младински центар Кавадарци, Младински центар Битола, Младински центар Пробиштип, Центар за истражувања и анализи НОВУС – Струмица и Младински Клуб – Штип организираат Летна младинска академија: животни вештини за млади лидери. Академијата е отворена Read more…

Магистерски студии за младинска работа

Од академската 2023/2024 година за првпат во Македонија се отвораат магистерски академски студии за младинска работа.  Програмата ќе се спроведува на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.  Наставната програма ќе опфати 4 задолжителни и 3 изборни предмети а студентите Read more…

Започна eQYAL („eQuality Youth Work for All”)

На 21 март 2023 година, членовите на секретаријатот присуствуваа на состанок во Љубљана, Словенија. Овој состанок го означи почетокот на активностите за проектот „eQuality Youth Work for All”, а на истиот присуствуваа претставници од Младинска мрежа МаМа кои впрочем беа Read more…

Ангажираме: Координатор за комуникација и администрација

Врз основа на член 31 и 32 од Статутот, Сојузот за младинска работа (СМР) распишува Оглас за ангажирање на координатор за комуникација и администрација. Пријавите треба да се испратат на електронската адреса на СМР: smr.sojuz@gmail.com, најдоцна до 1 март, 23:59 часот Read more…

Барање за основање Министерство за млади и спорт

Сојуз за младинска работа со загриженост го следи процесот на реорганизација на органите на државната управа, со кој Агенција за млади и спорт би требало да се интегрира во Министерството за односи меѓу заедниците. Со оглед на тоа што сметаме Read more…