СТАВ НА МРЕЖИ НА МЛАДИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА МИНИСТЕРСТВО ЗА СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА, ДЕМОГРАФИЈА И МЛАДИ

Трите најголеми мрежи во државата кои работат во поле млади, Сојуз за младинска работа, Национален младински совет на Македонија и Коалиција на младински организации СЕГА, поднесуваат отворено писмо во врска со новоформираното Министерството за социјална политика, демографија и млади. Погледнете го официјалното писмо на следниов ЛИНК.

КОНКУРС ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР

Сојуз за младинска работа објавува Конкурс за избор на генерален секретар. Врз основа на член 31 и 32 од Статутот на Сојузот за младинска работа (СМР), Управниот одбор на СМР донесе одлука распишување на КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА СМР. Сојуз за младинска работа (СМР) ги повикува сите Read more…

Отворени денови во младински центри

Сојуз за младинска работа ве поканува на настаните отворени денови во младински центри. Настаните ќе се одржат од 12:00 до 14:00 часот на: 31.01.2024 Младински центар Кавадарци (Пријавување најдоцна до 29.01.2024) 15.02.2024 Младински центар Пробиштип (Пријавување најдоцна до 09.02.2024) 16.02.2024 Младински центар Битола (Пријавување најдоцна до 09.02.2024) Повеќе детали можете Read more…

Национална конференција за младинска работа

„Младинските центри како неопходен сервис за младите“ и „Младинскиот работник како професија“ се темите на двата панели на Националната конференција за младинска работа која ќе се одржи на 19.12.2023 со почеток во 10:30 во хотел Александар Палас, Скопје. На оваа конференција присутните ќе се информираат и разговараат за реалната слика Read more…

Оглас за вработување на Координатор на проекти

Врз основа на член 31 од Статутот, Сојузот за младинска работа (СМР) распишува Оглас за вработување на Координатор на проекти. Пријавите треба да се испратат на електронската адреса на СМР: smr.sojuz@gmail.com, најдоцна до 21 декември, 23:59 часот со назнака: Пријава за Координатор на проекти. Симнете го целосниот повик тука.

Отворен повик за членови на Управен одбор

Сојуз за младинска работа објавува повик за членови на Управен одбор. Во пресрет на Генералното Собрание, Сојузот за младинска работа на Македонија отвора повик за номинирање на членови на Управен одбор на СМР и ги повикува сите заинтересирани да се пријават и да бидат дел од раководството на СМР. Пријавите Read more…

Повик за нови организации членки

Сојуз за младинска работа објавува повик за нови организации членки во мрежата. Во пресрет на Генералното Собрание, Сојузот за младинска работа на Македонија отвора повик за приклучување на нови организации и ги повикува сите заинтересирани правни лица, здруженија, фондации или сојузи на здруженија, кои се регистрирани во Република Македонија и Read more…

Повик за обучувачи и тематски експерт

Сојуз за младинска работа објавува повик за двајца обучувачи за лобирање и застапување и тематски експерт за изработка на методологија и инструменти за оценување на младински центри во рамки на проектот „Младински центар во секоја општина“. Заинтересираните треба да испратат кратка биографија (CV) наsmr.sojuz@gmail.com најдоцна до 5ти септември 2023. Повеќе Read more…

ПОВИК за учесници во програма „Младинска работа за активни и вклучени млади“

Сојузот за младинска работа (СМР) нуди можност на 20 младински работници вклучени во младинските центри и други кои работат со млади преку примена на неформални и информални методи на учење да се здобијат со нови знаења и вештини за спроведување на активности за поддршка на вработливост на младите.  Учесниците ќе Read more…

Оглас за ангажирање на асистент за финансии и администрација

Врз основа на член 31 и 32 од Статутот, Сојузот за младинска работа (СМР) распишува Оглас за ангажирање на асистент за финансии и администрација, кој ќе биде ангажиран за потребите на проектот “Improvement of socio-economic inclusion of disadvantaged youth through Youth Work”, поддржан од ГИЗ Северна Македонија. Пријавите треба да Read more…