СМР подготвува е-курс и игра за меѓукултурно учење

Во јануари и февруари заедно со нашите партнери BalkanIDEA Novi Sad започнавме со подготовките за креирање на е-курс и игра кој се дел од активностите во проектот DEEP – Diversity Educational E-Resource Project. Преку курсот, младински работници од Западен Балкан ќе учат како да применуваат различни пристапи, методи и алатки Read more…

Подготвени Стандарди за младински центри

Како дел од процесот за отворање младински центри во партнерство помеѓу Агенција за млади и спорт, општините Битола, Велес, Кавадарци и Куманово, и Сојуз за младинска работа, беа подготвени Стандарди за квалитет на младинските центри. Стандардите ќе имаат за цел да осигураат стандардизација на пристапот и квалитетот на работа во Read more…

Интервју со претседателот на СМР Илија Станковски

Претседателот на Сојуз за младинска работа Илија Станковски и Ана Манасиева од Агенција за млади и спорт на телевизија Телма зборуваа за тековните процеси за препознавање на младинската работа и воспоставување младински сервиси во нашата земја. Погледнете го интервјуто тука.

Студиска посета на Универзитетот од Талин, Естонија

Во рамки на проектот Creating Youth Workers – The Formal Education Edition (Создавање младински работници – формално образование), претставници на Сојуз за младинска работа и Филозофски Факултет – Скопје од 24 до 28 февруари учествуваа во студиска посета на Универзитетот од Талин, Естонија. Посетата вклучуваше средби со младински работници и Read more…