Што се младински центри?

Published by admin on

Во рамки на кампањата за отворање младински центри во согласност со Законот за младинско учество и младински политики, објавуваме серија на кратки анимирани видеа за што се центрите, како функционираат и како се основаат.

Во првото видео, објаснуваме што претставуваат младинските центри.

Подетални информации се достапни во:

Законот за младинско учество и младински политики

Правилникот за стандарди за квалитет на младинските центри

Доколку имате прашања или ви е потребна поддршка во процесот, контактирајте не на smr.sojuz@gmail.com