Интеркултурно учење преку игра со карти!

Published by admin on

Играта “Culture Beats” е забавна и динамична, а истовремено нуди можности да ги осознаете вашите лични гледишта за културата – и гледиштата на другите.

“Culture Beats” е друштвена игра за 4 до 12 играчи. Достапна е за играње онлајн, а можете и да си испечатите верзија што ќе ја играте во живо. Сите картички со оригинални дизајни можат да се симнат бесплатно!

Линк од играта на македонски јазик

Линк од играта на албански јазик

Линк од играта на српски јазик

Инструкции за играње

Собата во која е креирана играта онлајн не постои засекогаш, па доколку не постои кога ќе сакате да играте, ќе треба сами да ја креирате одново. Овој процес ќе ви одземе 3 минути.

На овој линк можете да ги симните материјалите спремни за печат, фајловите за прикачување на платформата playingcards.io, инструкции за прикачување и инструкции за играње.

“Culture Beats” е погодна за користење со млади луѓе во младински клубови, младински центри и во други младински простори, и во рамки на различни активности од младинска работа.

Играта беше развиена од страна на експертски тимови на Сојуз за младинска работа и Балкан Идеа од Србија, со финансиска поддршка од РИКО – Регионалната младинска канцеларија за соработка и United Nations Peacebuilding Fund (UNPBF).