Новости

Интервју со Генералниот секретар на СМР Драган Атанасов

Во интервју за Радио МОФ, Генералниот секретар на Сојуз за младинска работа зборуваше за улогата на младинските работници во секојдневната поддршка на младите и за образовните можности за младински работници во рамки на тековниот проект на Сојуз за младинска работа, Read more…

Млади во Криза: итни препораки

Група граѓански организации, меѓу кои и Сојуз за младинска работа, подготви документ со итни препораки до институциите за да се намали негативниот ефект од здравествено-економската криза врз младите. Документот може да се пристапи овде. Ги повикуваме другите граѓански организации да се Read more…

Повик за нови членки на СМР

Поради вонредната состојба предизвикана од вирусот Ковид-19, повикот за приклучување на нови организации членки е продолжен до 15 мај. Пријавите треба да се испратат на електронската адреса на Сојузот за младинска работа: smr.sojuz@gmail.com. Симнете го повикот за нови членки тука.

СМР подготвува е-курс и игра за меѓукултурно учење

Во јануари и февруари заедно со нашите партнери BalkanIDEA Novi Sad започнавме со подготовките за креирање на е-курс и игра кој се дел од активностите во проектот DEEP – Diversity Educational E-Resource Project. Преку курсот, младински работници од Западен Балкан Read more…

Подготвени Стандарди за младински центри

Како дел од процесот за отворање младински центри во партнерство помеѓу Агенција за млади и спорт, општините Битола, Велес, Кавадарци и Куманово, и Сојуз за младинска работа, беа подготвени Стандарди за квалитет на младинските центри. Стандардите ќе имаат за цел Read more…

Интервју со претседателот на СМР Илија Станковски

Претседателот на Сојуз за младинска работа Илија Станковски и Ана Манасиева од Агенција за млади и спорт на телевизија Телма зборуваа за тековните процеси за препознавање на младинската работа и воспоставување младински сервиси во нашата земја. Погледнете го интервјуто тука.

Студиска посета на Универзитетот од Талин, Естонија

Во рамки на проектот Creating Youth Workers – The Formal Education Edition (Создавање младински работници – формално образование), претставници на Сојуз за младинска работа и Филозофски Факултет – Скопје од 24 до 28 февруари учествуваа во студиска посета на Универзитетот Read more…