Ивана Стојчевска

Име и презимеИвана Стојчевска
ОпштинаКуманово
Кратка биографијаСертифициран работник со млади во 2021 година преку Сојуз за младинска работа.

Ивана Стојчевска, своето искуство во младинската работа го  започнува во 2018 година, првично служејќи како посветен младински работник во Младинскиот центар MultiКулти. Со текот на годините, развива и спроведува различни програми и активности, ангажирајќи ги младите луѓе на локално ниво во различни процеси, активности и проекти. Нејзината посветеност во оваа област беше препознаена во 2020/2021 година кога стана еден од првите 14 сертифицирани младински работници во нашата земја, означувајќи значајна пресвртница за неа.

Продолжувајќи со иновациите во младинската работа, во 2023 година, во соработка со колегите од ЦИД го основаат првиот младински рурален центар во општина Липково, што претставува револуционерен чекор кон проширување на досегот и влијанието на организацијата, обезбедувајќи им на младите во руралните области нови можности за раст и развој.
Има учествувано на различни обуки, а како особено значајна за својата работа ја истакнува „Youthification of Youth Centers“ (2017; SUBKULT, Switzerland).
Контактivanastojcevska95@gmail.com  ivana@cid.mk